Comunicat_2018-01-12, Olt/Jandarm trimis în judecată pentru trafic de influență

La data de 11.01.2018, a fost întocmit de către procurorul din cadrul DNA – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a unui subofițer din cadrul I.J.J. Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

La data de 15.11.2017, în contextul unor informaţii existente la nivelul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt, a fost înregistrat denunţul unei persoane, prin care a reclamat faptul că subofițerul din cadrul I.J.J. Olt, în perioada martie-august 2017 i-a pretins şi a primit sume de bani în repetate rânduri, totalizând 63.000 lei, convingându-l că are influenţă asupra conducerii Jandarmeriei Române, dispus să o exercite în vederea angajării ca subofiţer jandarm a denunţătorului.

Pentru a-i întări convingerea, militarul a procurat o uniformă tip jandarm pe care a oferit-o denunţătorului.

Dosarul a fost înregistrat la D.N.A. – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. – Olt au fost delegaţi să efectueze activităţi de cercetare penală, inclusiv punerea în executare a unor mandate de supraveghere tehnică.

La data de 27.11.2017, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Olt, în baza ordonanţei de delegare emisă de D.N.A. – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari şi a mandatului emis de Tribunalul Militar Bucureşti, au efectuat două percheziţii domiciliare, una la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt şi una la domiciliul subofițerului şi au pus în executare un mandat de aducere a acestuia la sediul D.N.A.

S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra sumei de 10.000 lei ridicată de la inculpat.

Procurorul a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore a subofițerului din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, instanţa stabilind măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE