Comunicat_2018-10-05, Iași/ Persoane trimise în judecată pentru fapte de corupție

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție Iaşi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpaţilor L.V., C.O. şi O.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul respectiv.

În fapt, la data de 02.05.2018, echipa operativă comună constituită din lucrători ai Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a cetăţeanului L.V., în timp ce oferea unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliţie Mădârjac – Secţia 8 Poliţie Rurală Leţcani, judeţul Iaşi, suma de 3.000 lei pentru ca acesta să dispună o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care un prieten al acestuia este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.

Din conţinutul denunţului formulat de către poliţist la sediul D.G.A. – S.J.A. Iaşi în data de 26.04.2018, rezultă că L.V. l-a contactat pe agentul denunţător în cursul aceleiaşi zile şi i-a promis acestuia suma de 3.000 lei în scopul de a dispune o soluţie favoravilă faţă de prietenul său, O.C., care are calitatea de suspect într-un dosar penal, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, faptă comisă în cursul anului 2017.

Ulterior, în aceeaşi zi, inculpatul L.V. a fost dispus să colaboreze cu organele de anchetă, fiind probat momentul operativ în care a primit de la inculpatul cumpărător de influenţă C.O, tatăl lui O.C., suma de 660 euro, echivalentul sumei de 3.000 lei pe care L.V. a oferit-o poliţistului denunţător din fonduri proprii.

Prin rechizitoriu s-a dispus menţinerea măsurii sechestrului asiguratoriu instituit asupra sumelor de 3.000 lei şi 660 euro, în vederea confiscării de către instanţa competentă.

 

                  BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE