Comunicat_2018-10-18, Neamț/Persoană cercetată pentru trafic de influență după ce a pretins și primit 3.000 de euro

Miercuri, 16 octombrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore a unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Pângărați, județul Neamț, persoană fără calitatea specială, suspect de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, care au fost delegați de procuror să efectueze activități de administrare a probatoriului.

Astfel, în cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunilor aprilie – mai 2018, acesta a pretins și primit suma de 3.000 euro de la un alt suspect, cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența băuturilor alcoolice cu o alcoolemie peste 0,80 g/l alcool pur în sânge), pretinzând în mod nereal că-și va folosi influența pe lângă lucrătorii de poliție ce aveau în instrumentare dosarul, în scopul recuperării permisului de conducere.

Față de persoana reținută s-a dispus cercetarea, în continuare, sub măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE