Comunicat_2018-12-20, Harghita/Condamnare definitivă pentru dare de mită și alte infracțiuni

Magistrații Tribunalului Harghita l-au condamnat la data de 18 decembrie 2018 pe inculpatul Both Attila, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare executării pedepsei și obligarea la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

 

Hotărârea instanței este definitivă.

 

         În fapt, în data de 15.01.2018, un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Căpâlnița s-a prezentat la sediul Serviciul Județean Anticorupție Harghita și a formulat un denunț din care rezulta că, la data de 12.01.2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, a oprit în trafic o persoană care conducea un autovehicul neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere, motiv pentru care i-a întocmit dosar penal.

Ulterior, în data de 14.01.2018, Both Attila, aflat la volanul autoturismului neînmatriculat, l-a contactat pe polițist spunându-i că face orice și îi oferă bani sau bunuri, pentru a nu continua cercetările. Astfel, la data de 19.01.2018, acesta s-a prezentat la sediul Postului de Poliție, ocazie cu care i-a oferit polițistului suma de 500 lei și un litru de palincă cu scopul de a nu continua cercetările pentru cele două infracțiuni săvârșite anterior.

Cu acea ocazie, procurorul de caz, împreună cu ofițerii S.J.A. Harghita, au procedat la constatarea în flagrant a infracțiunii de dare de mită, iar față de inculpat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita au efectuat acte procedurale în cauză, în baza ordonanțelor de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.

 

 

BIROUL  INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE