Comunicat_2019-01-07, Dolj/ Doi agenți de poliție au refuzat mita oferită de un conducător auto

În data de 04 ianuarie 2019, în jurul orelor 21.00, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 48 ani, din județul Argeş, după ce a oferit suma de 200 lei unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu i se reţine plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

În fapt, echipajul de poliţie rutieră format din doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei oraş Filiaşi – Compartimentul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, l-au oprit în trafic pe D.M., care conducea în localitate un autoturism, având viteză peste limita legală şi care nu avea asupra sa documente de identitate, iar pentru a nu i se reţine plăcuţele de înmatriculare, întrucât avea RCA-ul expirat, a oferit suma de 200 lei.

Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au sesizat aspectele şefului ierarhic care la rândul său a anunţat S.J.A. Dolj şi au procedat în continuare la întocmirea actelor de constatare a contravenţiilor.

Bărbatul a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 200 lei agenţilor de poliţie, fiind condus ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Procurorul de caz a dispus, în primă instanță, reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore, iar în data de 05 ianurie 2019, a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată dispunând arestarea la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

 

 

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE