Comunicat_2019-02-12, Bacău/ Persoană cercetată după ce a oferit mită unui examinator auto

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului U.C., pentru săvârşirea  infracțiunii de dare de mită.

În fapt, în data 15.10.2018, în jurul orei 9.30, în timp ce efectua serviciul de examinare la proba practică, un agent de poliție din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Bacău l-a invitat pe cel de-al treilea candidat din autoturism, respectiv pe inculpatul U.C. să treacă la volanul autoturismului pentru a susține proba. După ce acesta i-a înmânat dosarul și cartea de identitate, polițistul a observat în dosarul de examinare suma de 300 euro. La întrebarea ce reprezintă suma de bani, inculpatul i-a răspuns că este „o motivație”, sens în care polițistul a realizat, fără niciun dubiu, că este mituit cu scopul de a-l declara pe candidat ADMIS la proba practică a examenului auto.

În acest sens, agentul de politie a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Bacău și a formulat denunț în legătură cu cele constatate. Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind înregistrat dosar de cercetare penală.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE