Comunicat_2019-06-10, Activitate de prevenire anticorupție în cadrul proiectului național ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității”

La data de 07.06.2019, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași a participat la o activitate de prevenire anticorupție în cadrul proiectului ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității”, organizat de Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 03 – 07.06.2019, la nivel național.

Acțiunea cu tema ,,Prevenirea criminalității în sistem integrat” a fost desfășurată în Parcul Expoziției din municipiul Iași și s-a bucurat de participarea lucrătorilor D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Iași, ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași și Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.

Astfel, ofițerul de prevenire din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Iași a informat cetățenii despre unele aspecte referitoare la competențele instituției noastre, infracțiunile de corupție, atitudinea ce trebuie avută în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție și consecințele corupției.

De asemenea, au fost distribuite materiale promoționale (flyere), cu mesaje preventive anticorupție și de mediatizare a liniei telefonice gratuite, Call center anticorupție 0800.806.806, unde cetăţenii pot semnala faptele de corupţie săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim că orice persoană poate sesiza fapte de corupţie şi la numărul de telefon 0232.301206, fax 0232.211866, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, precum şi la adresa de e-mail iasi.dga@mai.gov.ro sau la sediul instituţiei noastre din municipiul Iaşi, str. Zugravi nr. 64.

 

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE IAȘI