Comunicat_2019-06-26, Mehedinti/Cetățean turc prins în flagrant pentru infracţiuni de dare de mită, complicitate la dare de mită, fals privind identitatea și complicitate la fals privind identitatea

În data de 26.06.2019, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, l-au prins în flagrant pe numitul K.A., cetățean turc, care a oferit cu titlu de mită suma de 300 euro unor polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara – Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I.

În fapt, la data de 26.06.2019, polițistul de frontieră A.A., din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin, a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, cu privire la faptul că la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat un cetățean turc împreună cu alți doi concetățeni, dintre care unul nu îndeplinea condițiile legale pentru a intra pe teritoriul țării, prezentând un document de identitate falsificat.

Cu această ocazie, pentru ca lucrătorul poliției de frontieră să își încalce atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite intrarea în țară persoanei care nu îndeplinea condițiile legale,  numitul K.A. i-a oferit inițial suma de 100 euro cu titlu de mită, lucrătorului de poliție de frontieră care a refuzat banii, dar la scurt timp, același cetățean a revenit și i-a mai oferit și o bancnotă de 200 euro.

S-a realizat constatarea infracțiunii flagrante împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii infracţiunilor de dare de mită, complicitate la dare de mită, fals privind identitatea și complicitate la fals privind identitatea, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE