Comunicat_2019-08-06, Bihor/ Mesaje anticorupție adresate persoanelor care intră în România prin Punctul de trecere a frontierei Borș

Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Bihor, au desfășurat, în data de 2 august a.c., o activitate de informare și conștientizare anticorupție adresată persoanelor care au intrat pe teritoriul României prin punctul de trecere a Frontierei Borș.

Activitatea a fost derulată în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Polițe al Județului Bihor și ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea care au urmărit obiective specifice anti victimizare în trafic.

În acest context, ofițerii de poliție ai S.J.A. Bihor au interacționat cu peste 170 de participanți la trafic și au distribuit materiale de informare conținând mesaje preventive și modalitățile de sesizare a faptelor de corupție săvârșite de angajații Ministerului Afacerilor Interne.

În mod concret, persoanelor care au tranzitat punctul de trecere a frontierei le-au fost oferite detalii referitoare la identitatea instituțională a D.G.A., infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal și consecințele săvârșirii faptelor de corupție, fiind, totodată, popularizate datele de contact ale S.J.A. Bihor și linia call center anticorupţie.

Cetățenii care doresc să ia atitudine împotriva faptelor de corupție, pot face acest lucru printr-o sesizare telefonică gratuită la Call Center Anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa bihor.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

Reamintim faptul că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Bihor, al cărui sediu se află în municipiul Oradea, str. Dunărea nr. 2, tel. 0259-469.043.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE BIHOR