Comunicat_2019-08-14, Mesaje anticorupție adresate tinerilor participanți la Tabăra Militară de la Centrul de Agrement Sîngeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

Ofițerul de prevenire din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, a participat, în data de 07 august 2019, la tabăra militară organizată la Centrul de Agrement pentru Tineret din orașul Sîngeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

În acest context, adolescenților și cadrelor didactice prezente, le-au fost prezentate informații cu privire la identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție, componența și principalele atribuții ale instituției, infracțiunile de corupție prevăzute de Codul penal, consecințele implicării în fapte de corupție, precum și modalitățile de sesizare a acestor fapte de natură penală.

De asemenea, a fost popularizat canalul de comunicare pus la dispoziția cetățenilor pentru sesizarea faptelor de coprupție prin linia Call-center anticorupție 0800.806.806, precum și adresa de e-mail și datele de contact ale S.J.A Bistrița-Năsăud.

Această activitatea a fost realizată în cadrul campaniei ”MAI aproape de siguranța cetățeanului”, inițiată de Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud, campanie al cărei partener este Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Instituția Prefectului din județ, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bistrița” Bistrița-Năsăud și Agenția Națională Antidrog- C.P.E.C.A Bistrița-Năsăud.

Cu această ocazie s-a interacționat cu un număr de 100 de tineri și 10 cadre didactice, fiind distribuite peste 100 de flyere și brățări personalizate cu mesajul campaniei.

 

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE BISTRIȚA-NĂSĂUD