Comunicat_2019-10-01, Harghita/Condamnare definitivă pentru dare de mită

La data de 26.09.2019 magistrații Curții de Apel Târgu – Mureș au menținut hotărârea Tribunalului Harghita prin care a condamnat-o pe inculpata Csiki Melinda la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și obligarea la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Ditrău și/sau Spitalul Mun. Gheorgheni, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

         Hotărârea instanței este definitivă.

         În fapt, la data de 09.01.2018, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au procedat la prinderea în flagrant a inculpatei Csiki Melinda, în timp ce oferea suma de 10.000 forinți unui ofițer din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Harghita, pentru efectuarea unei programări necesare susținerii probei practice de către fiul acesteia, în vederea obținerii permisului de conducere categoria „B”.

Inculpata, împreună cu fiul acesteia, s-a prezentat la sediul S.P.C.R.P.C.I.V. Harghita, ocazie cu care i-a înmânat ofițerului de poliție dosarul ce conținea documentele și în care a introdus un plic cu suma de 10.000 forinți, cu scopul de a obține o programare într-un termen mai scurt.

Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita au efectuat acte procedurale în cauză, în baza ordonanțelor de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.

         

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE HARGHITA