Comunicat_2019-10-04, Brașov/Conducător auto prins în flagrant de dare de mită, după denunțul unor polițiști

Joi, 3 octombrie a.c., lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au realizat acțiunea de prindere în flagrant a unui conducător auto din Ialomița, în timp ce oferea, cu titlu de mită, unui echipaj de poliție rutieră, suma de 300 lei, 70 euro și 30 de zloți.

În fapt, în aceeași zi, Serviciul Județean Anticorupție Brașov a fost sesizat de doi agenți de poliție dintr-un echipaj de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Brașov, cu privire la faptul că un conducător auto le-a oferit suma de 150 lei pentru a nu dispune față de acesta măsurile legale, constând în suspendarea dreptului de a conduce un autoturism pe drumurile publice. Conducătorul auto fusese depistat pe DN1, în timpul manevrei de depășire pe linie continuă.

Fiind refuzat în mod ferm de cei doi polițiști, conducătorul auto a oferit, în total, în același scop, suma de 300 lei, 70 euro și 30 de zloți.

În baza aspectelor sesizate, lucrătorii S.J.A. Brașov au informat, de îndată, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, sub coordonarea a fost organizată activitatea de prindere în flagrant. Bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov unde a fost audiat în calitate de suspect.

Procurorul a dispus continuarea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, cu suspectul în stare de libertate.

 

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE