Comunicat_2019-10-17, Activități de prevenire a corupției la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Galați Activități de prevenire a corupției la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Galați

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galați au desfășurat în ultima săptămână o serie de activități de prevenire a corupției în rândul funcționarilor publici din cadrul a 33 de primării din județul Galați, ceea ce reprezintă peste jumătate din numărul total al unităților administrativ teritoriale din județ.

Activitățile fac parte din campania națională “TU POȚI FACE LUMINĂ” inițiată de Direcția Generală Anticorupție în scopul conștientizării de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și cetățeni, a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție,

La întâlnirile organizate de D.G.A. – S.J.A. Galați au participat peste o sută de funcționari publici, cărora le-au fost prezentate conceptele de etică și integritate, atribuțiile și competența Direcției Generale Anticorupție, obligațiile ce le revin în relația cu cetățenii dar și cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție.

De asemenea, le-au fost aduse la cunoștință datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Galați (municipiul Galați, strada Crizantemelor nr. 10 – în incinta Secției 2 Poliție Galați, adresa de email  galați.dga@mai.gov.ro , fax: 0236/453997) și faptul că Direcţia Generală Anticorupţie pune la dispoziţia cetăţenilor o linie telefonică gratuită, Call center anticorupție 0800.806.806, la care pot fi semnalate faptele de corupţie săvârșite de funcţionarii publici din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE GALAȚI