Comunicat_2019-10-18, Maramureș/„Tu poți face lumină” O campanie anticorupție pentru conștientizarea de către personalul M.A.I. și cetățeni a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție

„Tu poți face lumină”

O campanie anticorupție pentru conștientizarea de către personalul M.A.I. și cetățeni a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție

 Direcția Generală Anticorupție, instituția abilitată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului M.A.I., desfășoară în perioada octombrie -decembrie 2019 Campania „Tu poți face lumină”, demers care are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitate de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, dar și conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806.

Astfel, în cadrul aceste campanii de prevenire a corupției sunt organizate întâlniri cu tematica integrității (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanți ai administrației publice locale și ONG-uri), distribuire și panotaj a afișelor realizate în acest sens în instituțiile M.A.I., distribuire de flayere și pliante cu caracter informativ, mediatizarea globală a tuturor acestor elemente printr-un film de scurt metraj în care este descris modul de funcționare a sistemului call center anticorupție.

În acest context, în perioada 15.10.2019-31.12.2019, Direcția Generală Anticorupție, prin Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, pune la dispoziția cetățenilor din județ un material audio-video de promovare a Call Center-ului Anticorupție care rulează la o frecvență de aproximativ 10 minute pe ecranele aflate în 28 de mijloacele de transport public de persoane aparținând U.R.B.I.S. și care deservesc Zona Metropolitană Baia Mare.

Considerăm că informarea cât mai bună a publicului cu privire la instrumentele de sesizare a faptelor de corupție și a specificității acestora reprezintă condiții ce stau la baza educației anticorupție în spiritul integrității, sens în care facem un apel de sprijin instituțional în diseminarea acestor mesaje și mulțumim pentru suportul fiecăruia.

 

 

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE MARAMUREȘ