Comunicat_2019-11-08, Mehedinți/Activitate de informare și conștientizare anticorupție cu personalul de conducere al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin

Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți au organizat, în ziua de 6 noiembrie a.c., în cadrul campaniei naționale anticorupție “Tu poți face lumină”, inițiată în scopul conștientizării personalului Ministerului Afacerilor Interne, funcționarilor din cadrul altor instituții publice și a cetățenilor cu privire la cauzele și consecințele implicării în fapte de corupție, o masă rotundă cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, respectiv managerii și șefii de secții.

În vederea atingerii obiectivelor campaniei, în cadrul întâlnirii au avut loc discuții pe tematica integrității, participanților la activitate fiindu-le prezentate de ofițerii S.J.A. Mehedinți și informații cu privire la competențele D.G.A., infracțiunile de corupție prevăzute de Codul penal și Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție și consecințele implicării în astfel de fapte de natură penală.

De asemenea, în vederea cunoașterii modului de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, a fost popularizat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 și datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți – mun. Drobeta Turnul Severin, strada Traian, nr. 89, camera 501, jud. Mehedinți, tel/fax 0252 332331, e-mail mehedinti.dga@mai.gov.ro.

Totodată au fost distribuite pliante și flyere cu mesaje anticorupție care vor fi diseminate către pacienți, precum și afișe care urmează a fi postate la fiecare secție medicală din cadrul S.J.U. Drobeta Turnu Severin.

 

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE MEHEDINȚI