Comunicat_2019-11-08, BucureștiActivităţi de prevenire a corupţiei, desfăşurate în cadrul campaniei naţionale „TU POȚI FACE LUMINĂ” /

 

În data de 29 octombrie a.c. ofiţerii de prevenire ai Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov s-au aflat în mijlocul liceenilor din oraşul Otopeni, continuând campania naţională „TU POȚI FACE LUMINĂ”

Activităţile au fost desfăşurate cu elevii claselor a XII-a din Liceul Teoretic “Ioan Petruș”, cărora le-au prezentat formele, cauzele şi consecinţele corupţiei, precum şi mijloacele de prevenire şi combatere a acestora. Scopul a fost formarea, în rândul tinerei generaţii, a unei noi mentalități cu privire la modul în care trebuie abordat fenomenul corupției, liceeni fiind încurajați să nu tolereze comportamentele lipsite de integritate și să ia atitudine prin sesizarea faptelor de corupție de care iau cunoștință.

Convinși fiind de necesitatea de a se implica în susținerea demersulului inițiat de către D.G.A. prin intermediul campaniei „TU POȚI FACE LUMINĂ”, o parte dintre tinerii participanţii la prelegeri şi dezbateri, au dorit să devină promotori ai campaniei.

Astfel, la data de 1 noiembrie, aceștia s-au alăturat ofiţerilor specialiști din cadrul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și județul Ilfov în activitatea de educație pentru promovarea integrității desfăşurată la Primăria Oraşului Otopeni și adresată angajaților acestei instituții.

Prin participarea liceenilor la această activitate de prevenire a corupției s-a dorit transmiterea de către aceștia, în mod simbolic, a unui mesaj către funcționarii publici, și anume că își doresc să trăiască și să se dezvolte într-o societate sănătoasă, iar pentru acest lucru este nevoie ca funcționarul public să dea dovadă de integritate.

Funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Orașului Otopeni le-au fost distribuite de către elevi afișe, pliante și flyere cu mesajele campaniei TU POŢI FACE LUMINĂ, iar ofițerii D.A.M.B.J.I. le-au prezentat obiectivele campaniei, respectiv obligațiile care derivă din calitate de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor cu privire la atitudinea civică de normalitate ce trebuie adoptată atunci când iau cunoștință de comiterea unor fapte de corupție, respectiv de a sesiza aceste fapte prin modalitățile prevăzute de lege, inclusiv prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806

 

DIRECŢIA ANTICORUPȚIE PENTRU MUNICIPIUL BUCUREȘTI ȘI JUDEȚUL ILFOV