Comunicat_2019-12-02,Giurgiu/ Activități de informare cu iubitorii de teatru și folclor din Giurgiu, în Campania anticorupție ,,Tu poţi face lumină”

În perioada octombrie – decembrie 2019, Direcția Generală Anticorupție desfășoară campania națională anticorupție „Tu poți face lumină”, în vederea conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la cauzele și consecințele implicării în fapte de corupție.

Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al funcționarilor publici, dar și al cetățenilor, prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora.

În acest context, în săptămâna anterioară, ofițerii de prevenire din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu au desfășurat activități de informare anticorupție la Teatrul “Tudor Vianu”, din municipiul Giurgiu, ocazie cu care au înmânat celor peste 300 de participanți la eveniment materiale conținând informații și mesaje anticorupție.

Activități similare au fost derulate, cu sprijinul organizatorilor evenimentului, și în ziua de 28 noiembrie 2019, la Ateneul “Nicolae Bălănescu” din municipiul Giurgiu, cu ocazia derulării spectacolului folcloric “Nu mă dau cum bate vântul”, care a prilejuit interacțiunea cu peste 250 de participanți, în rândul cărora a fost promovată campania.

Iubitorii de teatru și folclor au fost informați și cu privire la faptul că au posibilitatea de a semnala gratuit orice faptă de corupție de care au cunoștință, la sistemul de telefonie Call-Center anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție.

Reamintim cetățenilor faptul că pot semnala fapte de corupție și la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, telefon de contact 0246/207.180, e-mail giurgiu.dga@mai.gov.ro, sau la sediul din municipiul Giurgiu, strada Călugăreni nr. 26, județul Giurgiu.

 

                        SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE GIURGIU