Comunicat_2019-12-13, Dolj/Bărbat cercetat pentru fapte de corupție

În data de 12 decembrie 2019, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj,  au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, cu ocazia remiterii sumei de 50 euro unor agenți de poliție, ambii din cadrul I.P.J. Dolj – Poliţie Municipiului Craiova – Secţia 5 Poliţie, pentru a nu întocmi dosar penal concubinei inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, ce fusese anterior constatată.

În fapt, în urma sesizării telefonice efectuate de reprezentanţii unui magazin din Craiova, cu privire la faptul că o persoană a sustras mai multe bunuri din magazin, echipajul de poliţie s-a deplasat la faţa locului. Agenţii de poliţie, după constatarea infracţiunii de furt săvârşită de o anumită persoană, au procedat la conducerea la sediul Secţiei 5 Poliţie Craiova a acesteia și a unui bărbat care o însoțea, în vederea întocmirii actelor de constatare a infracţiunii.

Pe timpul întocmirii documentelor de constatare a infracţiunii, bărbatul a promis celor doi lucrători  de poliţie diverse sume de bani, pentru a nu i se întocmi dosar penal persoanei suspectată de furt, însă aceştia au refuzat categoric oferta, au anunţat şeful ierarhic şi au procedat la în continuare la întocmirea actelor de constatare a infracţiunii.

S-a procedat la constituirea şi deplasarea unei echipe operative la sediul Secţiei 5 Poliţie Craiova unde, iar cu ocazia întocmirii documentelor de constatare a infracţiunii de furt, bărbatul a remis lucrătorilor de poliţie suma de 50 euro, moment în care s-a intervenit şi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, iar procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Tribunalui Dolj cu propunere de arestare preventivă.

 

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE