Online: LUNI - VINERI
11:00-14:00
 
Cunoaşteţi-vă drepturile!

Comunicate de presă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Conducerea Direcției Generale Anticorupție a participat la Reuniunea Regională a Unităților de Afaceri Interne a Ministerelor de Interne de la Sofia

În urma desemnării ministrului Ministerului Afacerilor Interne, domnul Dragoş Tudorache, Direcţia Generală Anticorupţie a reprezentat România la Reuniunea Regională a Unităților de Afaceri Interne a Ministerelor de Interne, care a avut loc la Sofia, în perioada 24-25 octombrie 2016. Reuniunea a fost găzduită de către Direcția de Securitate Internă din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria.

Miercuri, 26 Octombrie 2016
8 persoane au fost reținute ca urmare a perchezițiilor desfășurate ieri în Brăila și Constanța

Ca urmare a perchezițiilor efectuate ieri, 25 octombrie a.c., pe raza județelor Brăila și Constanța, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.), împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.), s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a numiților:
1. S.T., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, două infracţiuni de şantaj în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată (65 de acte materiale) și spălarea banilor în formă continuată (17 acte materiale);
2. C.I., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, două infracţiuni de şantaj în formă continuată, fals în declaraţii și complicitate la spălarea banilor în formă continuată (16 acte materiale);
3. C.L., cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la camătă, complicitate la infracţiunea de şantaj în formă continuată și complicitate la spălarea banilor în formă continuată (15 acte materiale);
4. S.L.V., cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la camătă și complicitate la spălarea banilor în formă continuată (15 acte materiale);
5. P.M., cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și spălarea banilor;
6. P.D., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și spălarea banilor;
7. P.I.C., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la infracţiunea de şantaj și spălarea banilor;
8. Ș.C.D., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și 3 infracţiuni de influenţarea declaraţiilor.

Marţi, 25 Octombrie 2016
COMUNICAT

Astăzi, 25 octombrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.), împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) efectuează 9 percheziții domiciliare pe raza județului Brăila pentru probarea activității infracționale a unui grup de persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, șantaj, spălarea banilor și evaziune fiscală în formă continuată. Tot astăzi vor fi puse în executare 9 mandate de aducere la audieri.

Luni, 24 Octombrie 2016
COMUNICAT

La data 12.10.2016, Curtea de Apel Cluj a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Şimleu Silvaniei pe care o desfiinţează în parte. Pronunţând o noua hotărâre, instanţa a dispus condamnarea următorilor inculpaţi:
- Criste Nicolae, primarul al unei comune, pentru comiterea a două infracţiuni de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie la pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare pentru care dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 6 ani.
- Crișan Dorina, funcţionar în cadrul primăriei, pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie la pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare pentru care dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 6 ani.
- Cubliș Valer şi Criste Ioan, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie la pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare pentru care dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 5 ani.

Luni, 24 Octombrie 2016
COMUNICAT

La data de 23 octombrie a.c., ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dâmbovița, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, l-au prins în flagrant pe C.C.E. în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 500 de lei unor agenți de poliție din cadrul I.P.J. Dâmbovița.

Noutăţi

Marţi, 25 Octombrie 2016
ANUNŢ

Contract de furnizare „Staţii de lucru”

Miercuri, 19 Octombrie 2016
ANUNŢ

Achiziţie pachet servicii de cazare, hrănire şi de reuniuni şi conferinţe organizate la hotel, în perioada 02 - 04 noiembrie 2016, la Neptun, jud. Constanţa, pentru organizarea primei sesiuni de instruire a Modulului III.A, activitatea A5.1 din cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A08P01 - „Mecanisme eficiente pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în administraţia publică, inclusiv în achiziţiile publice şi gestionarea proiectelor cu finanţare UE”, finanţat din Fondul de Securitate Internă.

Marţi, 11 Octombrie 2016
ANUNŢ

Achiziţie pachete servicii de cazare, hrănire şi de reuniuni şi conferinţe organizate la hotel, pentru perioada 09 – 11 noiembrie 2016 la Craiova şi pentru perioada 07 – 09 decembrie 2016 la Alba Iulia, pentru organizarea a două sesiuni de instruire (Modulul III.B, activitatea A.6.1) din cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A08P01 - „Mecanisme eficiente pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în administraţia publică, inclusiv în achiziţiile publice şi gestionarea proiectelor cu finanţare UE”, finanţat din Fondul de Securitate Internă.

Marţi, 11 Octombrie 2016
ANUNŢ

PROCEDURĂ NEATRIBUITĂ

Achiziţie pachet servicii de cazare, hrănire şi de reuniuni şi conferinţe organizate la hotel, în perioada 02 - 04 noiembrie 2016, la Neptun, jud. Constanţa, pentru organizarea primei sesiuni de instruire a Modulului III.A, activitatea A5.1 din cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A08P01 - „Mecanisme eficiente pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în administraţia publică, inclusiv în achiziţiile publice şi gestionarea proiectelor cu finanţare UE”, finanţat din Fondul de Securitate Internă.

Miercuri, 5 Octombrie 2016
ANUNŢ

Achiziţie pachet de servicii de formare profesională în domeniul investigării şi cercetării faptelor de corupţie în achiziţiile publice, inclusiv a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, în cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A08P01 - „Mecanisme eficiente pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în administratia publică, inclusiv în achiziţiile publice şi gestionarea proiectelor cu finanţare UE”, finanţat din Fondul de Securitate Internă.

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
http://ec.europa.eu/romania

Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de UNIUNEA EUROPEANĂ în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind aderarea României la UNIUNEA EUROPEANĂ, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene în România.

developed by OPUSDESIGN