Online: LUNI - VINERI
11:00-14:00
 
Cunoaşteţi-vă drepturile!

Comunicate de presă

Marţi, 29 Noiembrie 2016
9 DECEMBRIE - Ziua Internaţională Anticorupție
Săptămâna anticorupţie la frontiere - „Pe aici corupţia nu trece!”

În scopul promovării integrității și adoptarea unui comportament responsabil în societate, în perioada 5-9 Decembrie a.c., cu ocazia aniversării Zilei Internaționale Anticorupție, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, organizează o serie de activități de informare anticorupție.
Astfel, Direcția Generală Anticorupție în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră organizează în perioada 5-9 decembrie o amplă campanie de conștientizare a cetățenilor din cele trei state intitulată „Săptămâna anticorupţie la frontiere” sub deviza „Pe aici corupţia nu trece!”.

Marţi, 29 Noiembrie 2016
Dâmbovița/ Angajat al Serviciului de Medicină Legală Dâmbovița condamnat pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Prin hotărârea din data de 17.11.2016, Curtea de Apel Ploiești a respins ca nefondat apelul a 4 inculpați, rămânând definitivă hotărârea Judecătoriei Târgoviște pronunțată în dosarul penal nr. 185/P/2012 al Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmbovița în care ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dâmbovița au fost delegați, după cum urmează :
- Pantea Viorel – chimist în cadrul Laboratorului de Toxicologie din cadrul Serviciului de Medicină Legală Dâmbovița, la 2 ani și 6 luni închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual;
- Brînzică Bogdan, Cîrstoiu Mihai și Sima Marius Gabriel – la câte 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Marţi, 29 Noiembrie 2016
București/O persoană a primit 700 lei pentru a-și trafica influența pe lângă lucrători de poliție rutieră

La data de 28.11.2016, lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov (D.A.M.B.J.I.), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au procedat la prinderea în flagrant a lui P.I. în momentul primirii sumei de 700 lei, pentru a-și folosi influența pe care a pretins că o are asupra unor lucrători din cadrul poliției rutiere, în scopul de a-i determina să propună o soluție de clasare într-un dosar penal aflat în instrumentarea acestora.

Luni, 28 Noiembrie 2016
Neamț/ Trei polițiști au refuzat 3000 lei mită

La data de 25.11.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.)- Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț l-au prins în flagrant pe F.I. în timp ce oferea unor agenți de poliție suma de 3.000 lei pentru ca aceștia să nu aplice măsurile legale ce se impuneau, respectiv confiscarea materialului lemnos și a autovehiculului cu care efectua transportul fără a deține documente legale de proveniență.

Vineri, 25 Noiembrie 2016
COMUNICAT

La data de 24 noiembrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman împreună cu ofiţerii de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Teleorman l-au prins în flagrant pe R.T. în timp ce oferea unui ofițer de poliție suma de 250 lei pentru ca acesta să nu ia măsurile legale ce se impuneau, respectiv reținerea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autovehiculului.

Noutăţi

Marţi, 29 Noiembrie 2016
ANUNŢ

Achiziţie de lucrări de reparaţii şi zugrăveli interioare în corpurile de clădire A şi B ale imobilului D.G.A.

Luni, 28 Noiembrie 2016
ANUNŢ

Achiziţie bannere şi autocolante

Vineri, 25 Noiembrie 2016
ANUNŢ

Achizitie „Servicii de mentenanta a solutiei software MARC”

Miercuri, 23 Noiembrie 2016
ANUNŢ

În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare, Direcţia Generală Anticorupţie, cu sediul în municipiul Bucureşti, şos. Olteniţei nr. 390A, sector 4, organizează concurs pentru ocuparea postului de ofiţer specialist principal I la Serviciul Special, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, prin încadrare directă, din rândul persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale.

Marţi, 22 Noiembrie 2016
ANUNŢ

În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare, Direcţia Generală Anticorupţie, cu sediul în municipiul Bucureşti, şos. Olteniţei nr. 390A, sector 4, organizează concurs pentru ocuparea postului de agent principal (specialitatea gestionar) la Serviciul Logistic, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, prin încadrare directă, din rândul persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale.

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
http://ec.europa.eu/romania

Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de UNIUNEA EUROPEANĂ în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind aderarea României la UNIUNEA EUROPEANĂ, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene în România.

developed by OPUSDESIGN