Online: LUNI - VINERI
11:00-14:00
 
Cunoaşteţi-vă drepturile!

Comunicate de presă

Joi, 21 Iulie 2016
Constanta/Cetatean trimis in judecata pentru dare de mita

La data de 13 iulie 2016, procurorul desemnat din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unei persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi conducere fără permis.

Joi, 21 Iulie 2016
Buzău/Polițist trimis în judecată pentru luare de mită

Astăzi, 21 iulie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a finalizat cercetările şi a emis rechizitoriul prin care a sesizat Tribunalul Buzău, dispunând trimiterea în judecată, în stare arest preventiv, a inculpatului D.P.D., agent șef principal de poliție în cadrul I.P.J. Buzău, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău.

Miercuri, 20 Iulie 2016
Maramureș/ Agent de poliție trimis în judecată pentru comiterea a 8 infracțiuni de corupție

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au emis rechizitoriul şi au sesizat instanţa competentă dispunând trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului M.D.M., funcționar M.A.I. în cadrul I.P.J. Maramureș - Poliția orașului Cavnic pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (5 fapte); abuz în serviciu și fals intelectual (2 fapte).
Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unor sesizări înaintate la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș de către 2 persoane, prin care acestea aduceau la cunoștință faptul că polițistul le-a pretins și a primit de la ele sume de bani (300, respectiv 150 lei) pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru abateri constatate în trafic.

Miercuri, 20 Iulie 2016
Constanța/Polițist trimis în judecată după o sesizare la linia verde anticorupție


La data de 19 iulie 2016, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Miercuri, 20 Iulie 2016
COMUNICAT

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Brașov, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au prins în flagrant, la data de 19 iulie a.c., un cetățean în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 400 lei unui agent de poliție din comuna Cristian, județul Brașov, pentru ca acesta să-i restituie carnetul de conducere reținut în data de 16.07.2016.

Noutăţi

Vineri, 8 Iulie 2016
ANUNŢ

În conformitate cu prevederile art. 26 din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fondurile publice, ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, ale H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, toate cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordinului M.A.I. nr. 105 din 01.09.2015 pentru aprobarea Procedurii de organizare şi desfăşurare a examenului de promovare a personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia Generală Anticorupţie, cu sediul în municipiul București, şos. Olteniţei nr. 390A, sector 4, organizează, în data de 29.07.2016, începând cu ora 09:00, examen de promovare în treapta profesională imediat superioară, pentru următoarele două posturi din cadrul Serviciului Logistic:

- muncitor calificat I (fochist);

- muncitor calificat I (instalator alimentări cu apă).

Joi, 16 Iunie 2016
Sesiuni de convocare regională Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală Anticorupţie

În vederea consolidării relaţiilor inter-instituţionale şi pentru identificarea celor mai eficiente soluţii de instrumentare a dosarelor penale ce au ca obiect infracţiuni de corupţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală Anticorupţie au adoptat iniţiativa desfăşurării unor întâlniri de lucru în cadrul cărora să fie abordate cele mai semnificative subiecte aferente combaterii fenomenului, cu accent pe aspectele de maximă actualitate ale ripostei instituţionale, precum şi pe diseminarea elementelor relevante de bună practică puse în discuţie.

Miercuri, 1 Iunie 2016
Direcţia Generală Anticorupţie a participat la Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la Ministerul Afacerilor Interne

"Să fii corect!" "Să ai onoare!" "Să respecţi legile!" "Să iei atitudine!"

Cu aceste îndemnuri "camuflate" în răvaşe anticorupţie, "dulci şi motivante", ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie i-au întâmpinat pe copiii prezenţi la "Ziua Porţilor Deschise pentru Copii", organizată la Ministerul Afacerilor Interne cu ocazia zilei de 01 Iunie - Ziua Interanţională a Copilului.

Marţi, 24 Mai 2016
COMUNICAT

Direcţia Generală Anticorupţie a participat la ONGFest

Vineri, 6 Mai 2016
ANUNŢ

Achiziţie „Autovehicule pentru munca operativă”

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
http://ec.europa.eu/romania

Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de UNIUNEA EUROPEANĂ în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind aderarea României la UNIUNEA EUROPEANĂ, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene în România.

developed by OPUSDESIGN